Miracle happens for those who believe

A miracle is another name for hard effort.

Achummmm!!!!*opss sorry I selsema actually. Ni betul terjadi k masa sampai ke perenggan ni. Hehe.

Kadang2 kt selalu x mengharap sgt sbb kt x percaya keajaiban akan berlaku. Tapi sebenarnya silap, keajaiban mungkin akan berlaku lps kt dah usaha keras. Maksudnya jangan harap keajaiban akan berlaku kalau kt sendiri x buat sesuatu dgn bersungguh-sungguh. Kan?

Soal rezeki kt berserah pada Allah sje. Yg penting kt buat benda yg patut manusia buat. Iaitu berusaha untuk buat yg terbaik.

Knp kene berfikiran begini? Sbb first - At least kt dah usaha sebelum mengalah. Second - Sbb Allah lebih tahu apa yg terbaik untk kt. Jd serahkan 100% kepercayaan kepada Allah. Kalau satu benda x menjadi, banyak lg benda lain yg kt boleh cuba kan? :) Lagi satu anggap la usaha kt tu satu ibadah kepada Allah. Sekurang-kurangnya hati kt juga akan lebih tenang.

Begitu la dgn kisah hidup I. For now, I nk usaha, usaha n usaha je. Errr tetiba lapar pula. Hoho opsss sorry x terkawal pula lapar ni ihiks. Tu pun nk cite kan? Ahaks~

Nasihat sy yg untuk anda semua. Tak kira la apa bidang yg ada tengah ceburi, buat yg terbaik. Tak perlu bandingkan diri anda dgn org lain. Sebaliknya bandingkan diri anda dengan diri anda sendiri. Eh eh? Hehe yeap betul tu. Sbb setiap org mempunyai kemampuan yg berbeza-beza. Cari kekuatan yg ada pada diri anda dan asah la bakat anda tu. Even bidang tu nmpk mcm kecil je tp kalau dibuat dengan cara yg terbaik insyaallah akan berjaya mungkin yg terbaik di dunia? :)

Yang penting pedulikan apa yg orang nk kata tentang apa yg anda nk buat. Anda yg pegang kunci anda sendiri. Anda tahu ke mana hala tuju anda. Dan percaya dgn kebolehan pd diri anda. Sbb bila ia akan membawa pada tindakan anda yg positif. Positif tu penting supaya anda x give up dgn apa yg anda lakukan apabila gagal, sebaliknya anda akan cari jalan penyelesaian untuk berjaya.

Aha panjang lebar pula cite hari ni. Btw, kat atas ni semua sy cite berdasarkan experience sy. Semoga dpt beri anda inspirasi dan keyakinan pada diri anda. Ok la sy nk smbng tgk cite korea. Hehe bye2 awk2 semua. Sebelum tu sy share gmbr selfie sy sebelum n selepas makeup guna satu application ni. Haha. Not bad la quality application ni. Nmpk mcm real. Ok bye semua muahhhh love uolsss.